Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

Isomaltulose

Bij het kiezen van een juiste energiedrager voor Recover-Me, is bewust gekozen voor Palatinose oftewel Isomaltulose. 1

Palatinose is een van nature voorkomende disaccharide (honing, melasse). Commercieel wordt het geproduceerd uit sucrose (onze gewone tafelsuiker) door een enzymatische herschikking. Net als sucrose, bestaat Palatinose uit twee gekoppelde monosacchariden, glucose en fructose. Er is echter een belangrijk verschil: in Palatinose worden de twee monosacchariden gekoppeld via een 1,6-glycosidische binding, die enzymatisch wordt gesplitst (gehydrolyseerd) met veel meer moeite dan de 1,2-glycosidische binding in sucrose. Als een resultaat wordt Palatinose alleen langzaam verteerd en veroorzaakt daardoor een lage prikkel voor insulinesecretie (het wordt als veilig beschouwd voor diabetici).

Bijgevolg wordt tijdens fysieke inspanning de energieproductie door de oxidatie van vetzuren, vrijgemaakt uit vetweefsel, gestimuleerd.

GLYCEMIC INDEX

De glycemische index (GI) is een waarde die aangeeft hoe snel een voedingsstof de bloedglucosespiegel verhoogt. Het langzame metabolisme van Palatinose wordt weerspiegeld in de lage glycemische index van 32, vergeleken met die van sucrose (67).

Verschillende studies die Palatinose vergelijken met hogere glycemische koolhydraten hebben een verbetering van stemming en geheugen aangetoond, zowel bij kinderen als bij volwassenen.

De De aanhoudende energievoorziening door Palatinose wordt ge├»llustreerd door de langdurige vorm van de bloedconcentratie-responscurve.

image description

referenties

1www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1756464618303372

TANDVRIENDELIJK

Een ander voordeel van Palatinose is dat het een slecht substraat is voor bacteri├źn. De productie van zuur na inname is verwaarloosbaar, zodat het gebruik ervan geen tandbederf veroorzaakt. De tandvriendelijke claims voor Palatinose zijn in de VS goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) en in Europa door de EFSA (European Food Safety Authority).

Voor meer informatie over Palatinose (isomaltulose):

Klik hier
Een moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.