Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

L-Lysine

Recover-Me heeft L-Lysine aan de formulering toegevoegd omdat dat een versterkend effect heeft op de opname van L-Arginine in de bloedbaan.1

L-Lysine is een essentieel aminozuur, wat betekent dat het nodig is om je gezondheid te behouden, maar niet kan worden gesynthetiseerd door je cellen, dus het moet worden geleverd door wat u eet. L-Lysine wordt aangetroffen in alle voedingsmiddelen die eiwitten bevatten. Het is een noodzakelijke bouwsteen voor alle eiwitten in het lichaam. L-Lysine speelt een belangrijke rol bij calciumabsorptie; het opbouwen van spiereiwitten en de productie van hormonen, enzymen en antilichamen door het lichaam. 

image Description


L-LYSINe

Lysine is een essentieel aminozuur. Voeding dient derhalve voldoende lysine te bevatten om in de dagelijkse behoefte te voorzien; deze is vastgesteld op circa 30-38 mg Lysine per kilogram lichaamsgewicht per dag. Bij vegetariërs en veganisten kan de inname van Lysine onvoldoende zijn, aangezien met name dierlijke eiwitten rijk zijn aan Lysine.

  • Lysine is belangrijk voor de elastine- en collageenaanmaak en bevordert het crosslinken van collageen, hetgeen sterk bindweefsel oplevert. Ook verbetert Lysine de calciumstatus door de calciumopname te verbeteren en de calciumuitscheiding te verlagen.
  • Lysine draagt bij aan sterk bindweefsel en gezonde botten en is onder meer belangrijk voor kinderen in de groei, sporters en ouderen. 
  • Lysine verbetert de ijzeropname en kan de ijzerstatus verder verbeteren als ijzersuppletie alleen onvoldoende resultaat heeft.
  •  Uit Lysine kan L-Carnitine worden gemaakt, een belangrijk aminozuur dat de vetzuurverbranding in mitochondriën faciliteert. 
  • Daarnaast ondersteunt Lysine de koolhydraatstofwisseling en bevordert Lysine de eetlust. 
  • Stress verhoogt de Lysinebehoefte door toename van het Lysineverbruik; verlaging van de lysinestatus kan (stress-geïnduceerde) angst veroorzaken en verstoort mogelijk de serotonine-activiteit.

Referentie:
1https://hghformulation.com/ISODORI-RESEARCH.pdf
2 https://www.orthokennis.nl/nutrienten/Lysine


Botgezondheid

Een studie gepubliceerd  in het decembernummer 2002 van "Biomedicine en Farmacotherapie" toonde aan dat het combineren van L-Arginine en L-Lysine de activiteit van menselijke osteoblasten (de cellen die verantwoordelijk zijn voor het verhogen van de botmassa) stimuleerde. In dit laboratoriumexperiment veroorzaakten de effecten van L-Arginine op de door stikstofmonoxide geïnduceerde cel-signalering en de bijdrage van L-Lysine aan de collageensynthese, een verhoogde botproductie in de reageerbuis, toen beide aminozuren samen werden aangebracht op de osteoblasten.

BronEen moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.